Лишеният от свобода руски опозиционен политик Алексей Навални заяви, че затворническите

...
Лишеният от свобода руски опозиционен политик Алексей Навални заяви, че затворническите
Коментари Харесай

Алексей Навални: В карцер съм за втори път този месец

Лишеният от независимост съветски опозиционен политик Алексей Навални съобщи, че затворническите управляващи са го трансферирали в карцер за повторно този месец. Навални излежава присъда, която съгласно него е по подправени обвинявания, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Най-яростният критик в Русия на президента Владимир Путин излежава 11 и половина години зад решетките, откакто беше приет за отговорен по обвинявания в нарушавания на наредбите на условна присъда, в машинация и пренебрежение на съда. Опозиционният политик твърди, че всички обвинявания против него са изфабрикувани като предлог да бъде потиснато инакомислието и да бъдат осуетени неговите политически упоритости.

В обява на профилите си в " Туитър " и " Инстаграм ", всеки от които има милиони почитатели, Навални написа посредством своите юристи, че е бил изпратен в карцер за пет дни, поради това, че за малко се движел без да държи ръцете си зад тила, което е в нарушаване на разпоредбите на пандиза. " Ако нещата не престават по този начин, това ще стане непрекъснатото ми местожителство ", написа 46-годишният опозиционер и назова карцера " пъклен килер ".

Той добави: " Нареждането явно е пристигнало от Москва. Дори по стандартите на съветски затвор да изпратиш някого в карцер, единствено тъй като 3 секунди не е държал ръцете си зад тила, е прекомерно доста ". Федералната работа, отговаряща за пандизите в Русия, към момента не е коментирала тази информация.

Навални, който през юни беше трансфериран в затворническа колония с по-строг режим източно от Москва, на 15 август сподели, че е бил хвърлен в карцер, тъй като не е закопчал най-горното копче на затворническата си униформа, за която той твърди, че му е дребна. Миналата година Навални непринудено се завърна в Русия от Германия, където беше лекуван след, съгласно данни от западни лаборатории, съвсем съдбовен опит да бъде отровен с нервнопаралитично вещество от руско време в Сибир. Русия отхвърля да се е опитвала да го убие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР